Måla garderobsdörrar

Måla skåp

Även om slipning elimineras, kan annat förberedande arbete – rengöring, avlossning och grundning – göra detta till ett mer utmanande projekt än det först verkar. Professionella målare målar rutinmässigt köks- och badrumsskåp, så de flesta kan hjälpa till med den här typen av projekt. Ring oss för en kostnadsfri rådgivning för köksmålnings Uppsala.

Del 1

 1. Med skåp är de ytor som målas vanligtvis båda sidorna av skåpdörrarna, fram- och baksidan av lådfronter samt ytterytorna på skåpboxarna, minus toppar och botten. Bestäm i förväg om du tänker måla hyllor, insidan av skåp eller lådor, eller skåp toppar eller botten.
 2. För målning, lokalisera ett stort skyddat område som ett garage (med en öppningsbar dörr) eller täckt uteplats. Täck och tejpa plastduk på marken. Fällbara bord täckta av plast- eller plywoodskivor över såghästar fungerar bra som förhöjda målningsytor.
 3. Ta bort skåpdörren och låddragarna och annan hårdvara, förutom gångjärn. Ta bort drag från baksidan med en Phillips-skruvmejsel.
 4. Lådfronter, skåpdörrar, drag och gångjärn fungerar bäst när de återinstalleras på samma ställen. Byte av delar kan resultera i felinställning. Placera hårdvara i enskilda plastpåsar och skriv platsen på påsen med en permanentpenna. När du tar bort en dörr eller lådfront. skriv platsen på en remsa med målartejp och fäst tejpen på föremålet.

Del 2

 1. Använd en Phillip-skruvmejsel för att ta bort skåpets gångjärn från skåpslådorna. Äldre gångjärn kan kräva en platt skruvmejsel.
 2. Många skåp använder tvådelade europeiska eller dolda gångjärn. För att ta bort, vrid skruven på skåpsidan av gångjärnet moturs och skjut sedan dörren framåt. En del av gångjärnet kommer med dörren, medan den andra delen sitter kvar på skåpet.
 3. Många lådor har dekorativa fronter som kan tas bort för att underlätta målningsprocessen. Ta bort lådan från skåpet och ta ut alla föremål. Titta bakom framsidan av lådan. Om den har två eller flera skruvhuvuden kan fronten tas bort utan att det påverkar lådans struktur. Skruva loss skruvarna och lägg de i en påse. Märk och ta bort varje lådfront.
 4. Rengör alla skåpsytor som ska målas med TSP eller TSP-ersättning löst i en ren hink med varmt vatten. Håll svampen fuktig. Vägg och underskåp nära spisar, ugnar och frånluftsfläktar tenderar att vara fetare, så de behöver mer uppmärksamhet. Bryt upp torkade matpartiklar med varmt vatten, mild tvål och en icke-metallisk skursvamp. Var särskilt uppmärksam på runt handtag och andra områden med inbäddad olja och smuts från beröring.

Del 3

 1. Skåp och skåpbitar som inte kan tas bort och målas i arbetsområdet bör målas på plats. Tejpa väggarna runt väggskåp och underskåp. Applicera maskeringsfilm över stora ytor som du vill skydda som bänkskivor, diskbänkar, apparater och väggar.
 2. Ställ ut skåpsdörrar och lådfronter i arbetsområdet. Det är bra att vila föremålen på målarens pyramider – små plaststativ som höjer föremålen. Den optimala temperaturen för målning är vanligtvis mellan 10 och 30°C.
 3. Bär skyddsglasögon och vattentäta handskar, häll stark deglosser direkt på en mikrofiberduk. Gnid in på skåpets ytor i en cirkulär rörelse, vik ofta duken igen för en fräsch, ren sida. Byt trasor vid behov.
 4. Använd nylon/polyesterborsten för att applicera bindningsprimern på faser och kanter på dörrarna och lådfronterna. Använd foam roller på plana ytor.

Del 4

 1. Inne i hemmet, använd 10 centimeters skumrullen på de stora sidorna av skåpen. Byt till 5 centimeters roller för ramar.
 2. Vänta minst en timme innan du täcker primern med skåpfärg. Kontrollera vidhäftningen genom att klistra en remsa målartejp och dra upp den igen. Ingen primer ska finnas kvar på tejpen. Följ samma procedur som med primern: måla detaljerna med penseln och måla så mycket av resten med 10 centimeter och 5 centimeter rollers.
 3. Applicera minst två lager skåpfärg. Vänta minst två timmar mellan skikten.
Dela artikel:

Relaterade artiklar