Så gör du grundmålningen

Tips:

  • Ren, torr yta – Rengör dina tallrikar med tvål och vatten och se till att torka helt.
  • Primer – För bästa resultat vid målning av icke-metalliska plattor rekommenderar vi att du använder en primerfärg, för att förbereda plattorna först. Om du ska använda en spraymålad färg, kontrollera anvisningar eftersom en primer kanske inte är nödvändig på vissa metallfärger. Om du väljer att hoppa över detta steg, slipa lätt eller grova upp ytan på dina Vägguttag för att hjälpa till med vidhäftningen av färgen. Se till att rensa bort allt damm innan du fortsätter. Vi rekommenderar att du gör ett test först för att säkerställa att just din färg är kompatibel med de vägguttagen du använder.
  • Färg – Välj väggfärg eller sprayfärg i önskad färg. Om du målar dina utag i samma färg som väggarna måste du måla om dem varje gång du målar om ditt rum.

För en skyddande finish, använd en akryl klarlack, spraya på flytande lack. Det kommer att ge en hård yta som hjälper till att bibehålla finishen och möjliggör enkel rengöring vid behov.


Steg 1: Förberedelse

Ta bort utag från väggen och rengör med tvål och vatten. Se till att uttaget är ren och fritt från fett. Lägg på en ren yta som en bit kartong, plastfolie eller vaxpapper. (Undvik tidningspapper och pappershanddukar eftersom de tenderar att fastna på färgen.)

Tejpa vid behov på ytan för att förhindra förskjutning. Obs, primer är endast nödvändigt om du målar plast, pulverlackerad, emaljerad eller annan ytbehandling som inte är av metall. Om du använder sprayprimer, spraya i välventilerat område enligt instruktionerna och låt torka. Glöm inte att måla skruvarna också. Skjut in skruvar i en kartong för att hålla dem upprätt och skydda trådarna från att beläggas med färg.

Steg 2: Applicera färg

När den grundmålade plattan är torr, pensla eller spraya måla med ny färg. Tänk på att det är bäst att göra flera tunna lager istället för ett enda tungt lager. Se till att färgen är ordentligt torr mellan skikten. Lokala fuktförhållanden kan också påverka dina resultat. Väggfärg kan ta en dag att torka. Om lacken inte är helt torr kan färgen lossna i framtiden.

Steg 3: Applicera lack

Du kommer att vilja försegla dina målade väggplattor och skruvar med en klar, hållbar skyddsyta eller flytande lack. Hoppa inte över det här steget, annars kommer ditt hårda arbete inte att hålla i sig med tiden! Var extra försiktig när du monterar dina målade täckplåtar eftersom du inte vill repa din nya yta med skruvmejseln under installationen.

Dela artikel:

Relaterade artiklar